Lakásfelújítás, a fürdőszoba

Fürdőszoba

A lakásfelújítás egyik fontos eleme a fürdőszoba felújítása.

A fürdőszoba a lakásunk egyik olyan helysége, amelyre a legtöbb figyelmet fordítjuk, és a legtöbb pénzt költjük négyzetméterenként a felújításkor. Ezen a viszonylak kis alapterületű helységen felújításkor feladata van a teljes lakásfelújítás során felvonultatott valamennyi szakembernek.

A fürdőszoba bontása.

A felújítás a bontással kezdődik. Kibontjuk a szanitereket, kikötjük a víz, és elektromos vezetékeket, lekötjük a fürdőszobát a fűtési rendszerről. Leszedjük, fölszedjük a burkolatokat és elszállítjuk a sittet. Sajnos ezek a munkálatok meglehetősen zajosak, különösen a panellakásoknál. Sok türelemre lesz szüksége a szomszédoknak.

Kőműves munkák.

A bontás után következhet a fürdőszoba falainak, javítása, vakolása. A vakolás mértékét csak a bontás után lehet pontosan felmérni. A fürdőszoba vakolásánál, faljavításnál fokozottan figyelnünk kell a falak párhuzamosságára, a sarkok derékszögére. Ha nincsenek derékszögben a sarkok, a kád, vagy az utóbbi időben egyre divatosabb zuhanyfülke, zuhanykabin nem fog tökéletesen illeszkedni.

Vízszerelés, fűtésszerelés.

A víz, és fűtéscsövek felújítása, cseréje mellett ki kell építeni az új fürdőszoba berendezéseihez igazodva a víz és fűtés kiállásokat. A fürdőszoba fűtésére többnyire a törölközőszárító felszerelése a használatos, különösen a viszonylag kisebb alapterületű helységek esetében. A vízszerelés kiterjed a lefolyórendszer, a mosógép kiépítésére is.

Fürdőszoba villanyszerelés.

Az elektromos kiállások teljesen új kiépítése ajánlott. A mosógépnek, a villanybojlernek, és a világításnak teljesen külön önálló vezeték kiépítése szükséges. A kiépítésnek, a szerelvények a lámpák típusának meg kell felelniük a fürdőszoba, mint időszakosan nedves helységre vonatkozó előírásoknak.

Burkolás.

A burkolás, a csempék, járólapok fel és lerakása kapja a legtöbb figyelmet. Ezzel a munkafolyamattal válik láthatóvá a fürdőszoba új hangulata. A burkolás minősége a legfontosabb a lakástulajdonos számára. Igaz a burkolás minősége függ a felületek előkészítésétől és a burkolólapok minőségétől is, mégis nagy felelőssége van a burkolónak a munkavégzés folyamán.