Családi ház felújítása

A régi családi házak felújítása esetén a külső, és a belső felújításról is a tulajdonosnak kell gondoskodnia.

Homlokzati hőszigetelésKülső felújítás

A családi ház külső felújításán a tetőszerkezet felújítását, a homlokzat, a lábazat felújítását, hőszigetelését értjük általában. De ide sorolhatjuk a nyílászárók, a bejárati ajtó, és az ablakok felújítását, cseréjét is. A külső hőszigetelés esetén nem szabad megfeledkeznünk a födém, a padlástér szigeteléséről sem. Ahogyan a régi falazatok hőszigetelés nem felel meg a mai elvárásoknak, a födém szigetelésére is ráfér egy kis erősítés.

Milyen legyen a homlokzatszigetelés?
A homlokzati hőszigetelés vastagsága minimum 10 centiméter legyen. Ez a vastagság szüksége általában ahhoz, hogy a régi családi házunk hőszigetelés megfeleljen a korszerű elvárásoknak, és kézzel foghatóan érezzük a hatást a fűtési számlánkon. A homlokzat felújításnál a szigetelő anyag csak egy része a költségeknek, így lényegesen költséghatékonyabb a vastagabb szigetelő réteg.

AblakcsereBelső felújítás

A családi házak belső felújítási munkálatai ugyanazok, mint a társasházi lakásfelújítás esetén. Talán a régi vakolási megoldásoknak köszönhetően az újra vakolandó falfelületek nagyobbak a társasházi lakásokhoz képest. Különösen igaz ez a fagerendás mennyezetek esetében.  

A fűtési rendszer felújítása esetén nagyobb a szabadságunk a családi házak esetében. A családi házak fűtési rendszerei alapvetően vegyes tüzelésűek, illetve gázüzeműek, illetve a kettő kombinációja. Felújításkor a cserépkályhákat érdemes megtartani, és mellette kiépíteni a gázkazánnal üzemelő központi fűtést.

A régi családi házak felújítás egyre divatosabb manapság. Ezt tanúsítja, hogy egyre több felkérést kapunk a lakásfelújítás mellett, régi családi házak felújítására.