Fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba átépítésére, felújítására három ok miatt kerülhet sor.

FürdőszobaA fürdőszoba felújítás mellett döntünk, ha a fürdőszoba állapota nagyon leromlott, a fürdőkád megcsúnyult, a csempék, burkolólapok lekoptak, a beépített csapok csúnyák. A felújítás mellett döntünk akkor is, ha olyan hiba van a víz, vagy a villanyvezetékekben, ami miatt burkolatot kell bontanunk, és az esztétikus visszajavítás nem lehetséges. A fürdőszoba felújítására adjuk a fejünket akkor is, ha a fürdőszobadizájnt meguntuk, ha a fürdőkádat zuhanykabinra szeretnénk cserélni, vagy fordítva.

Az fürdőszoba tervezése.

A tervezés nem kis feladat, hiszen az adott alapterületre viszonylag sok berendezést szeretnénk elhelyezni úgy, hogy azok kényelmesen használhatóak legyenek. Gyakori eset, hogy a fürdőszoba megtervezésére szakember segítségét vesszük igénybe. Ez történhet lakberendező, belsőépítész felkérésével, de történhet gyakorlott, sokat látott lakásfelújítás kivitelező segítségével is.
Nálunk mindkét módra lehetősége van ügyfeleinknek.

A fürdőszoba felújítás, átépítés menete.

A kész fürdőszobaAz első lépés a fürdőszoba bontása. El kell bontani a szanitereket, le kell bontani a csempét, járólapot, víz, fűtés, és lefolyó csöveket. A bontási törmeléket, sittet el kell szállítani.
A lecsupaszított, kitakarított fürdőszobába kezdődhet el az építés. vízvezetékcsere, fűtés csövek cseréje, átalakítása, és ez elektromos vezetékek cseréje. Következő lépés a lecsupaszított falak javítása, vakolása, az aljzatbeton kiegyenlítése.

A technológiai száradási idő elteltével következhet a vízszigetelés. Erre talán kevesen gondolnak, pedig fontos a későbbi beázások elkerülése érdekében azon területeket szigetelni, ahol ennek fennáll a veszélye. Ez a szigetelés egy úgynevezett kenhető vízszigetelés, vagy folyékony fólia néven ismert szigetelő anyag.

Most már következhet a fürdőszoba felújítás látványosabb része, a burkolás, a szaniterek beállítása, a fürdőkád beépítése. Itt szintén számolnunk kell technológiai száradási, kötési időkkel, hiszen a csemperagasztónak, a fugaanyagoknak meg kell szilárdulniuk. Bármennyire is szeretnénk már birtokba venni a megszépült fürdőszobánkat, ezeket az időket ki kell várnunk.

MosdóA fürdőszoba felújítására, átépítésére a szerelvényezés teszi fel a koronát. A csapok, zuhanykabinok beszerelése, a kapcsolók, lámpák, polcok, törölközőszárító felszerelése, a mosógép, a mosdó, a zuhanykabin bekötése.  Ezek munkák megfelelő körültekintést igényelnek a szakemberektől. Vigyázni kell, hogy ne sérüljenek a fürdőszoba burkolatok, a fúrásoknál ne törjenek el a csempék, az esetleges fúrások, vágások forgácsai nehogy beégjen a valamilyen fürdőszobai berendezésbe.

A fürdőszoba felújítás szakemberei.

Ahogyan a kivitelezés menetéből kiderül, a fürdőszoba felújítás, több szakember közös munkája. Célszerű lehet, olyan kivitelezőt választanunk, aki rendelkezik a teljes felújításhoz a megfelelő szakemberekkel. Így a lakástulajdonosnak nem kell vesződnie a szakemberek munkájának összehangolásával.

Kérje ajánlatunkat a fürdőszoba felújítására!

Falburkolat a fürdőszobában
Fürdőszoba felújítás
Modern fürdőszoba
Épített zuhany
A kényeztető fürdő