Gipszkarton szerelés

Mikor alkalmazzuk a gipszkartont az építés, a felújítás során?

Gipszkarton mennyezet

Álmennyezet gipszkartonból

A gipszkarton álmennyezet a leg gyakrabban alkalmazott gipszkarton megoldás. Kiválóan alkalmas a nagy belmagasságok csökkentésére, a repedezett mennyezetek elfedésére, illetve lehetőséget biztosít különböző világítások, design elemek beépítésére. Az álmennyezet fölötti térben tökéletesen elvezethetőek az elektromos vezetékek, illetve az egyéb gépészeti elemek (Pl.: elszívó, szellőző csatornák).

Gipszkarton válaszfalak

Gipszkarton válaszfalak alkalmazása kisebb költséggel jár, mint a hagyományos válaszfalaké, a csekély súlya miatt nem igényel födém megerősítést.

Az üreges szerkezete alkalmassá teszi a hangszigetelés, a hőszigetelés beépítésére. A gipszkarton válaszfalak építése, a gyors kivitelezési idő miatt, könnyen illeszthető a lakásfelújítás, a lakásépítés technológiai folyamatába.

Panellakás gipszkartonozásGipszkarton előtétfal

Gipszkarton előtétfalak építésével könnyen elrejthetjük a gépészeti csövek, berendezések azon részeit, amit esztétikai okokból nem szeretnénk látni a lakásunkban.

Az előtétfalba épített szervizajtóval biztosíthatóak azon gépészeti berendezések hozzáférhetősége (Pl.: vízóra), amelyekhez időnként hozzá kell férnünk.

Tetőterek beépítése

A tetőtér beépítésekor a szarufák és egyéb tetőtartó elemek burkolására szinte kizárólag gipszkartont használunk. A gipszkarton használatával tudunk a legkönnyebben megfelelni a hang és hőszigetelési, s tűzvédelmi előírásoknak.

Omladozó vakolatok gipszkarton takarása

Rossz vakolatok takarására esetenként előnyösebb a gipszkarton alkalmazása. Ez lehetséges tartószerkezetre épített gipszkarton lapokkal, de lehetséges ragasztással is. Az utóbbi esetben kevesebbet veszítünk a térből. Általában előnyösebb a gipszkarton megoldást választani, ha a vakolat leverése, az újravakolás, a száradási idő kivárása problémát okoz.

Gipszkarton fal