Lakásfelújítás a padlótól a mennyezetig

Galéria, konyha

A régi polgári lakásoknak megvan az az előnyük, hogy nem csak kedvező áron elérhetőek, de a felújítás szükségessége folytán úgy alakíthatjuk azokat, hogy az a későbbiekben maximálisan szolgálja kényelmünket. Arra mindenképpen számíthatunk, ha régi ingatlan mellett döntünk, hogy a falak és a padló nem éppen a legjobb állapotban szokott lenni. A felújítási költségek jelentős része elmehet ezekre, hasonlóképpen a nyílászárók cseréje is szükségessé válhat.

Az alapokat megteremtve elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy a nagy belmagasságot miként lehetne még stílusosabban kihasználni. Vannak, akik a galéria kialakítása mellett döntenek, mások előszeretettel játszanak a színekkel, és festik eltérő színnel a mennyezetet. A nagy terek lehetővé teszik olyan modern megoldások alkalmazását is, melyekre egy panelben nem lenne mód.

A külföldön már nagy népszerűségnek örvendő növényfalak trendje hazánkba is kezd begyűrűzni, s a megfelelő lakberendezési és belsőépítészeti megoldásokkal akár polgári házba is elképzelhető a térelválasztóként is kiválóan funkcionáló elem. A lényeg, hogy felújítás során teremtsen összhangot mind a belsőépítészeti megoldások, mind a lakberendezési stílus kapcsán.

Sokunk kedvence a galéria.

Modern galériaA hagyományos ingatlanok és a panelek esetében kizárt, hogy lehetőségünk nyíljon saját galéria kialakítására, pedig több lehetőséget rejt magában, mint azt elsőre gondolnánk. Nem véletlen, hogy a nagy belmagassággal rendelkező polgári lakások tulajdonosai gyakran érdeklődnek a gyakorlatilag számtalan kialakítással megvalósítható galéria iránt.

Lakásfelújítás alkalmával megéri elgondolkodni azon, hogy szeretnénk-e pénzt szánni a belakható alapterület ilyen formában történő kihasználására, hiszen ezzel nem csak saját kényelmünket szolgáljuk, de az ingatlan értéke is jelentősen növekszik.

A megfelelő belmagasság esetén komplett felső rész alakítható ki, de akár pihenősarok, hálószoba, vagy könyvek, dísztárgyak igényes tárolására alkalmas helyet is kaphatunk. A lépcső, valamint a korlát anyagának megválasztásakor érdemes szem előtt tartani mind a berendezési stílust, mind a rendelkezésre álló teret.

Az üveg, a kovácsoltvas légiesen könnyed jelleggel ruházhatják fel galériánkat, amely méltán nyerheti el a lakás legimpozánsabb helyszínének díját. Ízléstől függően lehet fiatalos megjelenésű, de akár egészen exkluzív hangulatot is áraszthat.

Csökkentse a belmagasságot gipszkartonnal.

Galéria a tárolásraHa az egyszerű és elérhető megoldások között keresgélünk, akkor rendszerint előkerül a gipszkarton, amellyel nagyon egyszerűen és gyorsan megy a munka. Lakásfelújítás alkalmával kiválóan alkalmas arra, hogy a falat egyenletes felületűvé varázsoljuk segítségével, vagy térelválasztó elemként kerüljön beépítésre.

Ezekre nagy szükség lehet a régi építésű polgári ingatlanok esetében, ahol a falak nem mindig vannak kifogástalan állapotban. A nagy terek miatt hasznos lehet azok leválasztása kisebb helyiségekké, de akár a sokszor gondot okozó nagy belmagasság is csökkenthető gipszkarton segítségével.

Olcsóbb megoldásnak bizonyul a galéria kialakításánál, vagy a fa alapanyag használatánál, mégis elérhető vele, hogy a fűtésre kevesebbet kelljen költeni a téli hónapokban. Akik a nagy belmagasságot otthonuktól idegennek érzik, és bensőségesebb hangulatot szeretnének teremteni a tér szűkítésével, azok számára feltétlenül ajánlott a gipszkarton használata.

Ha mégis szeretné megőrizni a nagypolgári hangulatot, akkor az arany középút ajánlott, és valahol a hagyományos és az eredeti magasság között megtalálni azt, amely praktikus, de ugyanakkor mutatós is.


Galéria és design