Lakásfelújítás, villanyszerelés

Lakásfelújítás, villanyszerelésA teljes lakásfelújítás alkalmával felújításra kerül a lakás villamos hálózata is.

Ez a villanyszerelés, a régi lakások esetében gyakorlatilag a villamos hálózat teljes újraszerelését jelenti. Még a régi védőcsöveket is újra kell cserélni, mivel az igényeknek megfelelő vezeték-keresztmetszet és vezeték szám nem fér el a régi védőcsövekben.

A lakáselosztó szintén nem felel meg a megnövekedett áramköri szám alapján szükséges kismegszakítóknak, és a ma már kötelezően beépítendő FI relének. Nem felel meg, ugyanis nem férnek el benne az alkatrészek, nem lehetséges bennük szabványosan kialakítani a nulla és a védővezetékek sorkapcsait.

Az áramszolgáltató által biztosított áramerősséget is gyakran bővíteni kell, mert nem elégséges az fogyasztók ellátására. A villanyszereléskor kialakított mosógép, elektromos tűzhely, klíma, mosogatógép áramkörök áramfelvétele gyakran önmagában meghaladja a meglévő teljesítménykorlátot.

Az új villamos hálózat használatba vétele.

Sajnos ma még mindig gyakran elmarad az új villamos hálózat mérése, közismertebb néven az „Érintésvédelmi mérés”. Elmarad, mert az elvégzését jelenleg nem ellenőrzi senki, (kivéve az új gázkazán EPH csomópontba való bekötését). Pedig az elektromos rendszer biztonságos használatát a méréssel végzett ellenőrzés garantálja csak. Itt nem csak a villanyszerelés közben ejtett szerelői hibákról van szó, hanem a védővezetők, az áramvédő kapcsoló hatásosságának ellenőrzéséről is.

Mi, már a lakások, családi házak teljes villanyszerelési kivitelezését csak ellenőrző méréssel vállaljuk, és az erről szóló jegyzőkönyvet is átadjuk a munka átadásakor.