Aljzatbetonozás

Aljzatbetonozás

Az aljzatbetonozás az egyik legfontosabb munkamenet úgy a családi házépítés, mint a teljes lakásfelújítás alkalmával.

Az alzatbeton elkészítésére akkor kerülhet sor, ha kiépítésre kerültek a villanyszerelés és a gépészeti szerelések, padlófűtések aljzatban vezetett csövei. A munka folyamán egy viszonylag nagy mennyiségű betont kell rövid idő alatt a lakásba juttatni, és azt eldolgozni.

Ez a munka nem egy egyszerű kőműves munka. A minőségi aljzat elkészítéséhez nagy gyakorlat és rutin szükséges. A kivitelezések folyamán az aljzatbetonozást mindig az ebben a munkában leg precízebb szakember végzi.

Miért, olyan fontos az aljzatbeton?

A beton magassága adja meg a végleges padlómagasságot, ez biztosítja, hogy az ajtók nyílói alatt a megfelelő rés maradjon. Csak a tökéletesen kivitelezett aljzatbetonra lehet minőségi padlóburkolatot készíteni. Ezek alapján, könnyen beláthatjuk ennek a munkamenetnek a fontosságát.

Az aljzatbeton kötési száradási idejére különösen oda kell figyelni. Ha hamar rámegyünk a friss betonra, annak felülete kipattogzik, megnehezítve a burkolás kivitelezését. A rövid határidős kivitelezéseknél is már az ütemtervben be kell építeni az aljzat kötési idejét.