Műanyag ablak

A műanyag ablakok kerülnek elsőként szóba az ablakcsere tervezésekor.

Műanyag ablakA műanyag ablak a kedvező ár, és a jó hőszigetelés miatt kedvelt nyílászárója a lakásfelújítás, lakáskorszerűsítés, családi ház felújítás kivitelezéseinek. A lakásfelújításoknál többnyire a kívül-belül fehér ablakok kerülnek beépítésre, a családi házak esetében inkább a belül fehér és kívül színes műanyag ablakokat választjuk. Igen a műanyag ablakok is lehetnek többféle színűek.

A műanyag ablak műszaki tartalma.

A műanyag ablakok alapvetően három részből tevődnek össze. Az ablakprofilból, a vasalatból, és az üvegezésből. Ezeknek a fődaraboknak a minősége határozza meg alapvetően a műanyag ablak árát.

A műanyag ablakprofilok légkamrás szerkezetűek a hőszigetelés és a súly miatt. A légkamrák száma egyben az ablaktípus meghatározója a profil gyártója mellett. Napjaink megváltozott igénye miatt új műanyag ablakot már nem építenek be 5 légkamra alatt, de általában 6, és 7 légkamrás ablakok kerülnek beépítésre.
Az ablakprofil anyaga, maga a műanyag általában két féle lehet. Az úgynevezett primer anyag, illetve az újrahasznosított műanyag. A két anyag között a különbség csak annyi, hogy a primer anyagból készült profil belseje is fehér, míg az újrahasznosított műanyagból készült profil belseje szürke és csak a külső látható felület az, ami fehér.

Az ablak vasalat garantálhatja a műanyag ablakok megbízható működését hosszú távon. A vasalatok esetében is többféle típus létezik. A hibás működés gátló szinte valamennyi vasalatnál megtalálható, de az újabb típusok már résszellőző funkcióval is rendelkeznek.

A hőszigetelt üvegezést szintén lehetne hosszan taglalni, a kettő és háromrétegű üvegekről, az övegeken alkalmazott bevonatokról nem is beszélve. A műanyag ablakok üvegezése tekintetében is van egy alap, aminek nem célszerű minőségben alámenni. Az 1.0 K Super Low-E + Argon gáztöltésű üvegek az alapüvegezést képviselik. Ez a kétrétegű üveg úgy néz ki, hogy a két 4 milliméter vastag üveg között 16 milliméter légrés található, amelyet argon gázzal töltenek ki.

Minden műanyag ablak forgalmazásával és beépítésével foglalkozó vállalkozásnak megvan a maga favorit ablaktípusa, amellyel kedvező tapasztalati vannak.

Mi a Horizont Ps Penta Plus 7 légkamrás ablakokat ajánljuk az ügyfeleinknek. Ezzel az ablaktípussal vannak a legjobb tapasztalatink. A stabil beszállítói háttér és a jó minőség alapján esett a választásunk erre az ablakra.