A tégla

Tégla

A tégla a családi házak építésének a legjobb megoldása. 

A tégla a legősibb falazó elem. A tégla már bebizonyította, hogy időtálló, értéktartó,  környezetbarát. A tégla időtálló falazó elem, esztétikus, és energiatakarékos. Aki téglából építi a házát, hosszú távon gondolkodik. A téglát a falazatok építésén kívül használjuk különböző burkolatok készítésére is. A homlokzatok burkolására alkalmas téglák tökéletesen illeszkednek minden környezethez, illetve más természetes építőanyagokhoz.

A téglagyártás fejlődése folyamán megjelentek az égetett vázkerámia falazóelemek, melyeknek a hőszigetelő képességük mellett megmaradt a hő megtartó képességük is.
Ma már minden típusú, funkciójú falhoz gyártanak megfelelő méretű és szerkezetű téglát. A modern technológiákkal készült téglák méretpontosságukkal, merőlegességükkel nagymértékben megkönnyítik a kőműves munkáját. Szinte burkolói pontossággal lehet velük falazni, és tetszetős falazatot építeni. Kevesebb falazó habarcs szükséges, kevesebb vakolóanyag szükséges.

Ma már a tégla gyártók igyekeznek nem csak különböző falazóelemeket gyártani, hanem komplett építési rendszert kínálnak az építkezőknek. Ezen építési rendszerek nagy előnye, hogy a falazó, az áthidaló, a födém elemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

A nálunk forgalomba hozott legújabb kerámiafalazó elem a Porotherm Profi tégla. Ezt a téglát az égetés után simára csiszolják, így milliméter pontosságú falazatot lehet építeni a felhasználásával. Ennél a típusnál a falazási technológia eltér a hagyományostól. A porotherm profi falazat 1 milliméteres habarcsfugával készül, így a falazási technológiai idő jelentősen. A kivitelezéshez speciális szaktudás szükséges. A gyártó folyamatos képzésekkel igyekszik biztosítani a megfelelő szaktudású kivitelezői hátteret.